Morgenrøde er historien om storkollektivet Morgenrøde. Scenariet følger kollektivet fra dets opståen i slutningen af 1960'erne til dets sammenbrud i starten af 1970'erne. Fortællingen om Morgenrøde er fortællingen om hippiebevægelsens storhed og fald, om kropslig frigørelse og kampen for en bedre verden.

 

Det er også den nære historie om forældregenerationens ungdom og deres møde med en ungdomskultur, der overgik alt, hvad de havde mødt før.

 

Scenariet er samtidig en tragedie. Vi ved i dag, at det nye og perfekte samfund aldrig opstod. Men der er sol efter regnen, for hippierne formåede stadig at vinde mange af deres slag, og mange af deres idealer lever videre i den dag i dag.

 

Morgenrøde forløber over to døgn og er delt op i tre akter samt en prolog og en epilog. Der vil indgå styrede scener og workshops før spillet og mellem akterne.

 

 • Prolog – Ankomsten til Morgenrøde
   

 • Første akt – Sommerfesten
   

 • Anden akt – Fællesmødet
   

 • Tredje akt – Sammenbruddet
   

 • Epilog – Den sidste morgen

 

 

Scenariets temaer

 

Der er tre centrale temaer i Morgenrøde: Kærlighed, oprør og åndelighed.

 

De gennemsyrer rollerne, deres konflikter og spillets virkemidler. Temaerne er indlejret i rollerne i fire arketyper, eller tværgående filosofier, som beskriver, hvordan rollerne forholder sig til scenariets temaer og til kollektivet Morgenrøde som sådan.

 

Hver rolle har kun én af disse tilgange, men alle rollerne orienterer sig mod flere af temaerne. Arketyperne er beskrevet under roller

Grupperinger

 

Mange af karaktererne i Morgenrøde kender hinanden fra tidligere, og som spillere bliver I organiseret efter disse grupperinger. Det er her jeres nære relationer er, og de grupper I skal workshoppe i.

 

Slumstormerne: Kender hinanden fra miljøet omkring de besatte huse på Christianshavn

 

Kusserne: Kender hinanden fra deres eget lesbiske kollektiv

 

De rejsende: Kender hinanden fra Indien og det spirituelle miljø

 

Kunstnerne: Kender hinanden fra det eksperimenterende kunstmiljø på Vesterbro

 

Det gamle kollektiv: Kender hinanden fra deres gamle kollektiv, der var blandt pionererne for kollektivbevægelsen i Danmark

 

Lilleskolen: Kender hinanden fra miljøet omkring en venstreorienteret lilleskole

 

De studerende: Kender hinanden fra de marxistiske studiekredse ved Københavns Universitet

Historien