Frigjorthed: Vi vil gerne opfordre deltagerne til at udfordre sig selv i forhold til kropslig frigjorthed. Det er ikke vigtigt at være nøgen, men det kan være, at man kommer til at gå i djellaba eller sarong, evt. uden noget nedenunder. Det kan også være at smide BH-en men at beholde blusen på. Hovedsagen er, at vi gerne vil have deltagerne til at udfordre deres egne normer lidt.
 
Vi beder alle om at tage hensyn til hinanden, og vi begrænser hvor folk er nøgne, så det er muligt at slippe for det uden, at det går ud over ens deltagelse i spillet.
 
I tillæg, vil vi bede alle om at tage ekstra kostumedele med til den fælles tøjreol, som kan bruges under spillet. Alle skal dog mindst have nok kostume med til tre akter.
 
 
Sex: Sex er en vigtig del af fortællingen om hippiebevægelsen. Til at simulere sex i spillet bruger vi en teknik, inspireret af Just a Little Lovin', bestående af tre trin:
 
Først aftaler man (off-game) hvordan man gerne vil spille scenen rent fysisk. Derefter spilles scenen og endelig holder hver spiller en kort monolog over rollens tanker, så sexscenen får en klar betydning i spillet. Herefter fortsætter spillet.
 
Alle sexscener skal spilles med tøj på, og kollektivet har indrettet et bollerum, der kan bruges til at spille sexscener.
 
Stoffer: Galar og lignende betragtes mere på linje med alkohol end som egentlige stoffer, og simuleres med hjemmerullede ”joints”, vandpiber eller bong med ristet tobak.
 
Scenariet er alkoholfrit, og alkoholfri øl osv. kan købes på stregliste under spillet.Vi vil gerne have, at spillerne bruger LSD-trips osv. aktivt i deres rollers udvikling og udforskning af deres følelsesliv, hvilket er muligt ved at spille forskellige symbolske scener i Drug Boxen, som er et konkret lokale – en slags tematiseret black box – hvor der kan spilles scener, der bryder med rammerne for resten af scenariet.
 
Vi gør det sådan for at sætte fokus på udviklingen i rollerne, og stofferne er dermed ikke ”bare” til underholdning.
 
Regler: Storkollektivet Morgenrøde er oprettet for at ændre verden. Selv den mindste ændring er vigtig. Derfor skal beboerne leve som i det ideelle, frie socialistiske paradis, hvor individet er frit og fællesskabet træffer alle beslutninger.
 
Kollektivets leveregler er centrale i fortællingen, og i de konflikter, der ender med at rive kollektivet i stykker
 
De tre hovedregler er
 
1) Elsk dine medkollektivister
2) Bekæmp kapitalismen i alle dens former, sammen med dine kammerater
3) Udvid dit sind og vær altid klar på nye oplevelser med dine medkollektivister
 
Derudover hører der selvfølgelig også en masse andre regler med om parforhold, hvordan man taler, hvad man spiser og hvad man må og ikke må som en god kollektivist. De dannes i fællesskab af spillerne under workshops mellem akterne.
Virkemidler

Her er en liste over de fire virkemidler, som vi bruger til Morgenrøde. Teksterne giver et hurtigt indtryk af hvordan virkemidlet vil blive brugt og de gennemgås naturligvis i deltaljer på workshoppen, så alle er fortrolige med dem, når spillet starter.