Slumstormerne
 
Henrik Greve: Initiativtageren til Morgenrøde. Den drømmende idealist, der tror på, at kollektivet er det første skridt på vejen til en ny og bedre verden. Det de bygger her, er modellen for morgendagens samfund.
 
Blik-Trine: Outsideren der fandt et fællesskab blandt slumstormerne, og som ser Morgenrøde som stedet, hvor hun kan få lov til at være sig selv og melde sig ud af det samfund, hun aldrig har passet ind i.
 
Alberte: Den barfodede hippie, der er blevet fanget af den frie ånd om tune in, turn on, drop out. Hun kommer langsomt på dybere og dybere vand, fordi hun altid lader sig friste og aldrig tænker over konsekvenserne.
 
Axel: Henriks håndgangne mand, der banker de utilfredse på plads, og som altid er villig til at ofre sig for projektet. Hvis revolutionen skal komme, er der ikke plads til afvigelser. Demokratiet må komme bagefter.

 

 

Kusserne
 
Kvinde-Jette: Den aldrende lesbiske feminist, hvis kamp er blevet overhalet af tiden. Hun var pioneren for ti år siden, men kan ikke se sig selv i sine disciples nye idéer.
 
Jørgen: Den mandlige feminist, der ved, at han aldrig som mand vil kunne kæmpe kampen for ligestilling direkte, men som samtidig er langt den mest rabiate, og som hele tiden vil have kvinderne til at tage flere skridt fremad. Kæreste med Louise.
 
Marlene: Den salonlesbiske karrierekvinde, der laver fotokunst om hverdagens facader og kommer i miljøer, hvor hendes seksualitet aldrig har været et problem.
 
Birgit: Håndværkerkvinden der hver dag kæmper aggressivt mod diskriminationen i en mandeverden, og som ikke har meget til overs for ”bløde” hippier og deres ligegyldige kampe. Hun kender nemlig til den rigtige undertrykkelse.
 
Louise: Fortaleren for de lavpraktiske forandringer. Hun laver en politisk strikkebog og vil gerne skabe den nye verden direkte med sine hænder. Kæreste med Jørgen.
De rejsende
 
Tripmester Ulla: LSD-pioneren der jager gentagelsen af det perfekte trip, hun havde første gang, hun tog stoffer. Hun søger afgrunden i sin jagt på det ultimative trip.
 
Gregers: Okkultisten der befriede sit sind i Goa. Nu handler han i stedet for at tænke og prøver at ryste alle andre ud af deres sikre illusioner, så de kan opleve ægte frihed ligesom ham.
 
Marianne: Den tidligere kristne kirkebygger, der har fået øjnene op for østens visdom og nu prædiker sammenhold og en revolution af verden gennem en revolution af sindet.
 
Tommy: Den sociale og udadvendte musiker, der skriver spirituelle sange om en mere simpel og retfærdig verden. Han flygter mere og mere ind i den forsimplede verden, han har bygget i sine sange.

 

 

Kunstnerne
 
Provo-Brian: Provokunstneren der vil brænde alle normer ned til grunden gennem sin kunst, men som ingen ide har om, hvad der skal være i stedet for det gamle samfunds normer.
 
Frække-Lars: Pornopioneren der laver frække film for at frigøre menneskekroppen fra det fængsel af hæmninger, som det kapitalistiske samfund har påtvunget den.
 
Øystein: Den situationistiske kunstner der laver politisk aktionsteater med store ambitioner, men med minimalt publikum. Optræder sammen med Werner.
 
Werner: Klovnen der bruger narrens ret til at påpege de høje herrers hykleri gennem sit humoristiske gadeteater, der ofte begejstrer publikum. Optræder sammen med Øystein.

 

 

Det gamle kollektiv
 
Michael: Den politiske musiker der drømmer ukonkret om en verden, hvor alle har det fedt, men som mest er med for festen og det spændende og anderledes miljø. Optræder sammen med Karen-Margrethe.
 
Karen-Margrethe: Den politiske musiker der virkelig tror på, at musik kan frigøre tilhørerne sind og som altid har en ny ide om, hvordan verden hænger sammen, som skal gennemføres for enhver pris. Optræder sammen med Michael.
 
Frankie-Boy: Grundlæggeren af Danmarks første kollektiv og en ægte revolutionær, der har været i kamp med politiet og mener, at voldelig revolution er den eneste vej til et mere retfærdigt samfund.
 
Ruth: Perfektionisten der skabte udbryderfraktionen fra det gamle kollektiv, fordi de andre var blevet for selvtilfredse. Revolutionen kan først skabes, når man lever perfekt efter de kommunistiske principper i dagligdagen og følger de regler, man har skabt sammen til punkt og prikke.
 
Hans-Erik: Bonderøven der drømmer om at melde sig helt ud af det etablerede samfund og leve fuldstændig selvforsynende.

 

 

Lilleskolen
 
Mande-Poul: Den seje pædagog, der kan lege vildt med ungerne og bygge et legeskur selv, men som også hækler, mediterer og er i kontakt med sine følelser. Hader når han ikke er perfekt. Kæreste med Kisser.
 
Kisser: Folkeskolelæreren der gerne vil alt det vilde – og særligt fortælle folk, at hun har prøvet det – men som hele tiden drages imod det konventionelle og konforme. Kæreste med Mande-Poul.
 
Søren: Skolelæreren der ser det som sin fornemmeste opgave at skabe den nye generation af revolutionære, der er oplært med den perfekte forståelse af kommunismen.
 
Michelle: Vidunderbarnet der har fået placeret alle gruppens drømme og forventninger til den nye generation på sine skuldre, men som måske bukker under for forventningspresset.

 

De studerende
 
Henrik Bille: Den bløde mand der vil redde alle mennesker. Han har de rigtige indsigter i alle andre end sig selv, men vælger aldrig de rigtige tidspunkter at komme med dem på.
 
Lone: Græsrodsaktivisten der var i Paris under studenteroprøret i 1968, og som vil lave nye demokratiske processer, hvor det altid ender med, at hun selv dominerer og tromler dem, de skulle inkludere.
 
Janni: Skrivebordsgeneralen der forsvarer den voldelig revolution på et teoretisk plan, men aldrig får gjort noget konkret.
 
Kresten: Arbejderen der kæmper for både at blive taget seriøst af akademikerne og skabe de konkrete forandringer verden har brug for